cultura

Testimonis del Pla d'Urgell parlen de la guerra en un documental

El Centre Cultural de Mollerussa estrenarà dissabte a les set de la tarda el primer dels tres documentals de la sèrie La memòria del Pla: 1931-1955, elaborada a partir d'una seixantena de testimonis –nascuts entre el 1910 i el 1930– de tots els municipis del Pla d'Urgell. És per això que en la primera de les tres projeccions previstes, la de l'audiovisual sobre la Segona República, se'ls farà un homenatge.

La sèrie documental està formada per dos capítols més. En un es parla de la Guerra Civil i en l'altre dels primers anys del franquisme. Tots dos audiovisuals es podran veure els dissabtes 11 i 18 de juny.

El projecte és pioner a la comarca i el va iniciar el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà l'any 2009. L'historiador Jordi Soldevila i la periodista Laia Soldevila l'han coordinat i també s'ha disposat de la col·laboració de diversos tècnics audiovisuals.

Les entrevistes dutes a terme pel documental també es podran consultar a l'arxiu comarcal del Pla d'Urgell, ja que estan dipositades en un fons audiovisual de l'equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia