Vi per celebrar els 850 anys de les Avellanes
El monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes presenta un vi exclusiu d'edició limitada per celebrar el seu 850 aniversari. Es tracta d'un vi que neix a les vinyes del monestir de les Avellanes, elaborat a la cooperativa d'Artesa de Segre i dissenyat per Sergi Figueres, Millor Sommelier d'Espanya 2012, en un cupatge amb els diferents vins que s'elaboren al monestir.
El director del monestir de les Avellanes, Robert Porta, explica que van pensar en el vi “com un fil conductor per aquest aniversari, ja que les vinyes ja apareixen a l'acta fundacional del monestir i el vi és un element litúrgic”. Porta assegura que es tracta d'un “vi únic, inspirat en el territori i la tradició, amb una aroma d'encens que recorda aquesta aroma d'església, amb una forta presència com els tradicionals vins de la Noguera i un sabor que s'allarga a la boca commemorant la llarga història del monestir.”
La vinya és un producte que apareix des dels orígens de la fundació del monestir de les Avellanes, que actualment continua produint vi, cuidant els ceps i realitzant la verema de forma artesanal. Tots aquests elements de territori, espiritualitat i natura es barregen dins d'una col·lecció limitada a 850 ampolles.
De moment, el producte està funcionant molt bé i ja se n'han venut prop d'un centenar.