cultura

Cultura

Pinker Tones i ‘Ventura', caps de cartell del Claca

El festival de Llançà ofereix a la seva 5a edició una quinzena d'espectacles de música, teatre, circ i dansa, a partir de demà i al llarg del cap de setmana

El Claca de Llançà celebra la cinquena edició consolidat com un dels principals festivals d'arts escèniques a l'aire lliure i per a tota la família de l'Empordà. Circ, dansa, teatre i música formen part de la programació, repartits en una quinzena d'espectacles –la majoria gratuïts– que des de demà i fins
diumenge estaran a l'abast de tots els públics.

El festival té com a caps de cartell, entre d'altres, The Pinker Tones i la seva proposta musical adaptada al públic familiar, i la representació de l'obra teatral Ventura, recentment premiada com a millor espectacle d'arts escèniques produït a les comarques gironines que atorga l'Associació Girona de Teatre (AGT).

El festival també ha programat enguany per primera vegada una companyia internacional. Es tracta de l'actuació de la companyia francesa Les Blues de Travail, que presentaran dissabte (a les 23 h) l'espectacle Viatge de noces, una comèdia animada per un parella atípica, un gos i un Fiat 500 capritxós. De la programació també destaca el solo de dansa del ballarí Quim Bigas, que interpretarà Molar (divendres, a les 22 h), un dels darrers èxits del Sismògraf 2016 i que es tracta d'una proposta al voltant de la felicitat i de les imatges estereotipades que relacionats amb estats d'eufòria i de benestar.

Pel que fa l'apartat teatral, destaca l'esmentada Ventura, que, dirigida per Víctor Muñoz i interpretada per David Planas i Meritxell Yanes, reflexiona sobre la presa de decisions a partir de la història de dues dones. L'espectacle, que es podrà veure dissabte i diumenge (21 h), està ideat per a només 25 espectadors i és l'únic de pagament del festival. El teatre gestual De pas, la vida en clau d'un clown (dissabte, 22 h) i Revolution dels llançanencs I per què, no? (diumenge, 22 h) completen l'oferta. Quant a l'apartat musical, destaca el concert familiar de The Pinker Tones Rolf & Flor a Londres (dissabte, 20.30 h) i el de Xavi Lozano (diumenge, 19 h).

Circ a la Pineda del Port

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la incorporació de la Fira Circ, amb tallers de circ, espectacles de petit format, productes artesans i foodtrucks, que s'instal·larà a la Pineda del Port i obrirà durant el cap de setmana del festival, de sis de la tarda a dotze de la nit. El Claca col·labora enguany amb altres festivals, com el Besmina de Barcelona o l'Agitart de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia