cultura

Festes i tradicions

Malgrat busca l'essència de poble en la seva festa major

Presenta un cartell que uneix els conceptes de participació, elements locals representatius i les propostes de dia i de nit

El Sant Roc 2016, del 5 al 16 d'agost, té molt present la mainada

Un bonic diorama del poble de Malgrat i un ratpenat d'origami són alguns dels elements més representatius del cartell de la festa major, que es va presentar ahir. Realitzat per uns creatius joves i entusiastes reunits en el projecte Co.Laboratori, la proposta juga amb un dels símbols propis de la població dels darrers anys, com és el ratpenat de les mines de Can Palomeres, que serveix de fil conductor per convidar els ciutadans a participar tant en les activitats de dia, quan l'animaló penja de cap per avall adormit però atent, com en les activitats de nit, quan agafa el vol amb la música de les Barraques.

El regidor de Cultura, Albert Cuní (PSC), va posar l'accent en els tres eixos sobre els quals pivota la celebració: la mainada com a protagonista, la participació i l'entrega de les entitats en l'elaboració del programa i el segell malgratenc. “Entre les novetats d'aquest any destaquen les Barraquetes, adreçades als més petits; el concurs de curtmetratges, i la gimcana Empubilla't, que permetrà conèixer a fons el món del pubillatge a través dels seus protagonistes”, explica el regidor.

Als actes més tradicionals, com ara la trobada de gegants, el concurs de pintura ràpida, la trobada de puntaires, la cursa del Miner de Ferro i la celebrada Festa dels Empestats, s'hi afegeix un pregó amb projecció televisiva gràcies a la periodista Meritxell Martorell. La presentadora de l'espai 21 días compartirà protagonisme amb la celebració dels divuit anys de la colla de diables Ratpenatsinfernals, que estrenaran per a l'ocasió música i dansa.

Aquest any, a més, la fira d'atraccions es trasllada al pàrquing de l'avinguda Montserrat, que recentment ha estat pavimentat amb la intenció de convertir-lo en un espai polivalent on es puguin portar a terme diferents activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.