cultura

Festa major de Les Santes

Mataró és desvetlla en la Nit Boja

Els actes nocturns del dia 25 tornen a demostrar el seu poder de convocatòria

Els gegants, el correfoc i l'aigua en van ser els elements clau

Encara que fos dilluns i que l'endemà sigués dia laborable, el poder de convocatòria dels actes de la Nit Boja de la Festa Major de Les Santes de Mataró es manté inalterable. Milers de mataronins van tornar a sortir al carrer disposats a donar-ho tot i a fer gresca començant pel Desvetllament Bellugós. I és que a dos quarts de dotze en punt, i amb els crits de “Robafaves!” fets per la multitud, els quatre gegants de la ciutat feien la seva aparició estel·lar davant l'ajuntament acompanyats de la Banda de l'Agrupació Musical del Maresme per baixar fins a la plaça Santa Anna comptant fins a 15 al ritme del Bequetero. Tot i la instal·lació de megafonia, al llarg de la Riera i a la plaça Santa Anna, el cert és que el so anava amb retard amb el directe de la banda, fet que causava algun desajustament a l'hora de comptar. Però les ganes de diversió i rauxa van prevaldre més que aquests petits problemes tècnics.

Un cop la Toneta, en Maneló, la Geganta i en Robafaves van arribar a plaça, immediatament el grup de folk Riu va començar el seu concert mentre el personal recuperava forces per tornar a pujar amb els gegants fins a l'ajuntament repetint el ritual de comptar fins a 15.

Sense temps per respirar, un cop en Robafaves i la banda van entrar a l'ajuntament començava la sempre espectacular Escapada a Negra Nit. L'ajuntament es va encendre i la Momerota va sortir de la casa consistorial amb força i ganes per donar el tret de sortida al correfoc. Les Diablesses, la Momerota i el Drac de Mataró, que enguany celebra els seus 25 anys, van estar acompanyats pels Diables de Castelló d'Empúries, els Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de les Corts de Barcelona i els Banyuts de Llavaneres. A més, també hi van participar la Galera de Cambrils, la Rosegaescrots i la bruixa Isolda de Cabrera de Mar.

Després de fer l'encesa final a la plaça de l'Ajuntament, la nit no va donar treva i la Pujada Tabalada va marcar el camí fins al recinte del Nou Parc Central per apaivagar focs i suors amb una nova edició de la Ruixada. La festa, que combina aigua, música i llum, va ser la manera més refrescant per acomiadar la nit de l'any més boja de la ciutat.

Com a anècdota, durant la Nit Boja molts mataronins van poder veure-hi l'actor Robert Englund, el terrible Freddy Krueger del terror cinematogràfic, ja que participava en el programa de TV3 Catalunya Experience.

Segons l'Ajuntament de Mataró, el Desvetllament i l'Escapada a Negra Nit van aplegar més de 5.000 assistents. El Tour dels 40 Principales, l'alternativa a la platja de la Nit Boja, va aconseguir congregar unes 12.000 persones, mentre que la Ruixada va tornar a fer gala d'acte de masses amb uns 18.000 assistents. Al llarg de la nit, un centenar de persones van haver de ser ateses i set d'elles evacuades.

Finalment, ahir a la tarda, la quitxalla va poder gaudir de la rèplica de la Nit Boja dissenyada especialment per a ells amb el títol de De Parranda!.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.