cultura

música

concert

L'església d'Enviny s'obre a la música antiga

L'església de la Purificació d'Enviny serà l'escenari dissabte d'un concert de Rafael Ruibérriz i Alfonso Sebastián, que oferiran sonates per a flauta travessera i clavicèmbal de Johann Sebastian Bach. El concert forma part del programa del Festival de Música Antiga del Pirineu i significa l'obertura d'aquesta petita església a un dels festivals més importants del Pirineu. L'esdeveniment, a més de recuperar la música antiga d'aquesta zona, intenta també contribuir a despertar l'interès pel patrimoni dels pobles que hi participen com a seus dels concerts.

L'actual església, que data del segle XVIII, conserva vestigis romànics del segle XI i té la particularitat del seu retaule medieval, que està actualment dividit en dos al museu Societat Hispànica de Nova York i al Museu d'Art de Philadelphia. Hi va arribar després que el 1909 el capellà del poble, amb el vistiplau dels veïns i el permís del Bisbat, el vengués a un antiquari barceloní. Una de les parts de la peces alienades, el sagrari que ocupava la part central de la predel·la, és en parador desconegut.

D'ençà de l'agost del 2009 l'església d'Enviny disposa d'una reproducció completa de les dues parts del retaule, reproduït de l'original per mitjà de la tècnica Papelgel, que transfereix imatges fotogràfiques a objectes amb volum, sense limitació de grandària, forma o textura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia