cultura

El dia més bèstia de la festa major d'Igualada

L'associació juvenil La Coll@nada organitza els Jocs Bèsties des del 2004

L'associació juvenil La Coll@nada manté les seves propostes en el marc de la festa major d'Igualada. Dilluns va arrencar amb el pregó i ahir es van dur a terme dues de les més populars, els Jocs Bèsties i l'Igualadí de Ferro. El carrer del Rec ha tornat a ser l'escenari de les proves, que enguany s'han limitat a les més destacades, la cursa de la síndria i les curses de nadons.

La cursa, en què hi va haver més de 200 participants, consisteix a recórrer uns dos quilòmetres i mig amb una síndria a les mans. Alguns participants ho fan amb un meló, i alguns dels més petits opten per meitats o quarts. El recorregut inclou la pujada a la muntanya del Pi del municipi veí de Santa Margarida de Montbui, d'uns 340 metres d'altitud. Tot i que són una minoria, alguns dels participants a la cursa també es disfressen.

Des de la primera edició, en arribar els participants esclafaven les síndries contra el terra. Enguany l'entitat juvenil ha considerat que calia fer més sostenible l'esdeveniment i els participants han llençat les síndries a un gran contenidor situat a la meta. Les fruites dels participants serviran per fer compost.

Una quinzena de nadons han participat en un altre dels clàssics dels Jocs Bèsties, les curses de nadons. Sobre un petit circuit d'atletisme d'uns cinc metres, els petits competeixen per arribar el primer. En la majoria de casos, els pares es posen a la línia de sortida i són les mares les que animen els petits a avançar. I els nadons, al seu aire.

Enguany també s'ha celebrat la segona edició de l'Igualadí de Ferro, un circuit a la llera del riu Anoia que pretén posar a prova els igualadins i igualadines contra els elements, amb fang, aigua i obstacles. Una vintena d'equips, molts amb disfresses, han gaudit del repte i han quedat ben enfangats.

La festa major d'Igualada continua fins dilluns, i amb aquesta les activitats de La Coll@nada, com ara la tria de l'hereu i la pubilla, el concurs de talents Operació Cigró o la baixada d'andròmines. El darrer acte de tot el programa també és de l'entitat. Va començar per casualitat i ja és un clàssic: una multitud ajuda a guardar les cadires de les terrasses d'un cèntric bar de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Yung Rajola publica ‘Em tornes boig’, un tema inspirat en el pop electrònic dels anys 2010

Barcelona
MÚSICA

Gilberto Santa Rosa: la salsa autèntica

sant feliu de guíxols
Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel
el "triumvirat" històric de Dagoll Dagom

“No trobaràs cap Netflix que els interessi "La memòria dels Cargols”

Barcelona
Música

Els interludis florals d’Orella d’Ós

matadepera
música

El Cruïlla obre quatre dies de música i comèdia al Parc del Fòrum

barcelona
cultura

L’antiga muralla medieval de Sant Francesc de Valls rep 2,8 milions dels fons europeus

valls
crònica

El lloc ideal perquè parlin i cantin les iaies

VILAÜR
música i salut

Els projectes ‘Vibrem’ i ‘A tocar’ utilitzen la música com element terapèutic

Girona
Cultura

Mor Bruno Zanin, protagonista d’‘Amarcord’ (1973) de Federico Fellini