cultura

festa major

recordatori

Ripollet reconeix la figura de Lorca amb l'actuació de Paco Ibáñez a la festa major

Es tracta de l'acte central de l'Any Lorca que celebra durant tot el 2016 el municipi vallesà amb 40 activitats

Serà un concert gratuït dissabte al vespre

“L'Any Lorca s'ha infiltrat per tot Ripollet, també per la festa major”, deia ahir el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals. L'actuació del cantautor Paco Ibáñez, demà al vespre al parc del Riu Ripoll, és el plat fort de la festa i dels actes organitzats durant tot l'any per l'Ajuntament amb una trentena d'entitats per reconèixer la figura de Federico García Lorca i convertir-lo en “l'excusa per parlar de poesia i de cultura però també de la guerra i del feixisme, de la llibertat sexual i de la immigració”, explica el regidor. Fontanals espera una “molt bona acollida” de la proposta perquè “la barreja de Lorca i Paco Ibáñez, un referent, crida molt l'atenció”. Destaca que, un cop superat l'equador de l'Any Lorca –ja s'han celebrat la meitat de les quaranta activitats programades–, es pot dir que “la gent ha entès ràpidament el sentit de l'Any Lorca i se l'ha fet seu” amb una alta participació i estenent lligams entre entitats. L'actuació de Paco Ibáñez, que farà un recorregut per l'obra del poeta, serà gratuïta i ocuparà un nou espai obert per a la ciutadania, la qual cosa, segons explica el regidor, compleix dos dels objectius de l'Any Lorca: fer accessibles les actuacions a tothom i recuperar l'espai públic. Incloure el concert en la festa major que comença avui també facilita, segons l'edil, que la gent pugui gaudir-ne.

“Hem donat la volta a la festa major”, assegura Fontanals. Es tracta de la primera que ha estat pensada i organitzada íntegrament pel nou executiu de Ripollet, encapçalat per Decidim Ripollet. El regidor destaca el paper de les entitats, que fan el 70% de les activitats, i assegura que s'ha seguit un procés més obert i participatiu. Entre les novetats destaca, per exemple, l'increment de la programació infantil, canvis d'escenaris per descentralitzar la festa i el replantejament dels concerts. “La idea era retornar la festa major a Ripollet”, hi afegeix Fontanals.

La celebració de l'Any Lorca es tancarà al desembre. Ajuntament i entitats ja estan pensant en quina serà la proposta del 2017. Tot i que encara no s'ha triat cap temàtica, tenen clar que tindrà relació directa amb Ripollet.

LA FRASE

És l'excusa per parlar de la poesia, la cultura, la guerra, la llibertat sexual i la immigració
David Fontanals
regidor de patrimoni i memòria històrica de Ripollet

LA XIFRA

70
per cent
de les activitats de la festa major de Ripollet han estat organitzades per entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia