Economia

Turisme

L'ocupació hotelera a l'Anoia és l'única de la Catalunya Centralregió que baixa a l'agost

Amb un 34,88%, també és la més baixa de les comarques barcelonines

Si bé el mes d'agost s'ha tancat amb rècord de visitants a les comarques de Barcelona, a la Catalunya Central hi ha hagut un damnificat clar, almenys pel que fa a ocupació hotelera: l'Anoia ha estat l'única comarca que ha retrocedit respecte a les dades de l'any passat. Així ho conclou l'enquesta Flaix d'ocupació turística de la Diputació de Barcelona, amb informació per comarques i marques turístiques, tret de Solsona, que depèn de Lleida.

L'Anoia registrava l'agost de l'any passat una ocupació mitjana del 37,13% de places hoteleres, mentre que en el d'enguany ha baixat fins al 34,88%, dada que representa una pèrdua de 2,25 punts. En canvi, els valors a la resta de comarques de la Catalunya Central han augmentat. Osona guanya 6,35 punts (una ocupació del 59,15%) i el Bages creix un 6,23% (amb un global del 63,41%) i el Berguedà, un 3,68% (amb una ocupació del 56,19%).

Un cas a part és el dels establiments rurals. En aquest àmbit totes les comarques augmenten respecte de l'any anterior. El pòdium pel que fa a augment percentual se l'emporta el Bages, que guanya un 14,02% i arriba fins al 71,25%. Hi segueix Osona, que puja un 12,19%, fins al 78,36%, i l'Anoia, que augmenta l'ocupació un 7,1%, fins al 71,95%. En l'últim lloc hi ha el Berguedà, amb un augment més moderat, del 3,55%, fins al 76,5%. Fet i fet, el creixement en l'ocupació de turisme rural ha estat generalitzat a totes les comarques de la demarcació amb una mitjana de creixement de 4,97 punts percentuals.

Pel que fa a càmpings agrupats sota la marca Paisatges Barcelona (representa els càmpings de l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona) els valors són pràcticament calcats als de l'any anterior: 67,53% el 2015 i 67,6% aquest agost. En la marca Pirineus Barcelona (Berguedà) és on s'aconsegueix un augment més significatiu de l'ocupació (+8,31 punts) fins al punt d'arribar al 84,76% d'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia