Economia

Preservaran la malvasia de Sitges amb una vinya a Olèrdola

L'Hospital ha tancat un acord amb la Finca Viladellops

Volen aprofitar per millorar la qualitat dels vins

La Fundació de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges preservarà la producció de la famosa malvasia de Sitges gràcies a una vinya que es plantarà l'hivern que ve a la Finca Viladellops, a Olèrdola. L'acord, que inicialment, s'ha tancat per un període de deu anys (després del trencament de la fundació amb l'anterior productor), suposa un pas en la millora de la qualitat dels vins, que passaran a ser ecològics en el moment que la nova vinya, de prop de quatre hectàrees, comenci a produir de manera regular,
al voltant del 2021. Precisament aquest any la finca ubicada a Olèrdola ja ha assumit la vinificació dels productes de la fundació: la malvasia seca, la dolça, el vi blanc Blanc Subur i el vi espumós Monembasia.

El gerent de la Finca Viladellops, Marcelo Desvalls, va explicar ahir en la presentació del nou acord que el sòl on es plantarà
la nova vinya de malvasia té una composició geològica similar a la vinya històrica d'Aiguadolç. “El sòl és calcari i les condicions meteorològiques són apropiades per a aquesta varietat”, va dir Desvalls. Segons ell, es tracta d'una varietat que rendeix poc i que no és fàcil, però, a canvi, “ofereix un producte extraordinari”. Malgrat tot, l'objectiu de la fundació és mantenir l'elaboració de la malvasia dolça al celler de l'Hospital Sant Joan de Sitges, tot i que l'administrador de l'Hospital, Fernando Herraiz, va explicar ahir que estan treballant en el projecte de creació d'un centre d'interpretació a l'antic hospital.

LA FRASE

Amb l'acord amb la Finca Viladellops, hem aconseguit fer de la incertesa una oportunitat
Miquel Forns
alcalde de sitges i president de la fundació hospital sant Joan


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.