Ruta de cellers modernistes: tradició agrícola i patrimoni històric
La Conca de Barberà és una comarca de gran tradició agrícola i té un important patrimoni històric, com es pot comprovar seguint la ruta dels cellers modernistes, que comença amb una visita al municipi de Montblanc, transcorre pels de l'Espluga de Francolí, Pira, Sarral i Rocafort de Queralt, i finalitza a Barberà de la Conca, on es troba, al costat de la cooperativa agrícola, el celler construït entre el 1920 i el 1921 per l'arquitecte gaudinià Cèsar Martinell. Va ser precisament a Barberà, on existeix una gran tradició agrícola, que va néixer la primera societat, pionera en cooperativisme i associacionisme agrari, i el primer celler cooperatiu, ara seu del viver d'empreses vitivinícoles, un projecte gestat al municipi i a la comarca que torna a ser capdavanter a Catalunya i a l'Estat espanyol per la seva especialització.
Una vintena de cellers –entre els quals vuit són cooperatives– formen des de fa dotze anys, l'Associació d'Embotelladors de Vins i Caves de la Conca de Barberà. Tenen la finalitat de promocionar els vins i els caves d'alta qualitat que elaboren, amb el segell de garantia que suposa la denominació d'origen.