Economia

La plantilla de Preicar farà vaga perquè no cobra

La UGT denuncia que l'empresa es nega a pagar els sous pendents des de l'agost

El fabricant de portes es nega a sotmetre's a una mediació

Els treballadors de Preicar, amb seu a Sant Gregori, han convocat una vaga de 24 hores cada dilluns i divendres fins a final d'any per reclamar a l'empresa que els pagui les nòmines que no han cobrat des del mes d'agost. El motiu que dóna l'empresa per no abonar els sous, segons assegura el delegat de la UGT de Preicar, Juan Manuel Montalbán, “és que no té diners perquè no cobra dels clients”. Però aquesta explicació no convenç la plantilla perquè “una empresa no és una ONG”. “Costa de creure que cap empresari tingui una empresa oberta només per tenir els treballadors ocupats i no cobri dels clients”, comenta Montalbán.

Actualment, a Preicar, una empresa que “fa més de quaranta anys que està oberta” i que es dedica a la fabricació de portes tècniques i sistemes de tancament, hi treballen setze persones de la cinquantena que hi havia ara fa tres anys –en aquest temps han aplicat un ERO i han “sortit” d'un concurs de creditors–. “Els treballadors som conscients de la crisi que hi ha i per això durant tot aquest temps hem renunciat a moltes coses, com per exemple als drets de la revisió mèdica, i fins i tot s'ha aplicat una rebaixa de salari d'entre el 10% i el 15%”, explica.

Davant els impagaments de sous, la UGT ha presentat dues demandes a la Inspecció de Treball. Una per l'impagament dels salaris i l'altra per mancances en prevenció de riscos laborals i que el sindicat vincula amb el fet que un dels treballadors va perdre un dit l'any passat.

És per això que ahir el Tribunal Laboral de Catalunya havia convocat una mediació entre els representants de la UGT, treballadors i empresa, però mai, i segons la UGT, “l'empresa no ha volgut sotmetre's a la reunió de medicació establerta per trobar una solució a l'impagament de nòmines”.

LES FRASES

L'empresa Preicar no paga la nòmina als seus setze treballadors des del mes d'agost passat
Juan Manuel Montalbán
Delegat de la UGT de PREICAR
L'empresa diu que no té intenció d'abonar les nòmines i es nega a sotmetre's a una mediació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia