Economia

empresa

ercros

Ercros va oferir als empleats de Cardona trasllats a Madrid

Els treballadors bagencs es manifesten a la Diagonal de Barcelona, davant les oficines de l'empresa

Asseguren que la planta ha millorat la qualitat de la sal, que és “la condició posada per quedar-se”

Ercros va oferir de manera extraoficial als treballadors de la planta de Cardona recol·locacions a altres fàbriques de la firma que són fora de Catalunya. Ho va explicar ahir Josep Maria Peña, delegat sindical d'Ercros Cardona, després de la mobilització que els empleats bagencs –que ahir van fer vaga– van protagonitzar a la Diagonal de Barcelona, just davant de les oficines centrals de l'empresa química, en una protesta a la qual també va assistir l'alcalde, Ferran Estruch.

Peña va lamentar ahir que Ercros encara no s'hagi pronunciat de manera ferma: “Ja fa sis mesos que estem així.” Tot i que no hi ha comunicació oficial, l'empresa ha mantingut trobades amb els treballadors, i també amb l'alcalde, en què ha deixat “molt clara” la seva intenció de deixar Cardona a finals del 2017. En una d'aquestes reunions, sempre informals, és on va tenir lloc la proposta que va desvelar Peña: “Ens van oferir recol·locacions a altres plantes, però també ens van dir que les que tenien més possibilitats eren la d'Aranjuez (a Madrid) i la de Sabiñánigo (a Aragó); és a dir, que hauríem d'estar molt de sort perquè ens toqués Cerdanyola, Tortosa o Vila-seca, i això no ho acceptem.”

El delegat sindical també va relatar: “Una de les condicions que ens va posar Ercros per no marxar va ser que la planta de Cardona millorés la qualitat de la seva sal, i això ho hem fet; s'han introduït millores que han permès treure més impureses, i seguim treballant per poder-ne treure encara més.” Tal com es podia llegir en una de les pancartes de la manifestació, “la sal de Cardona serveix”, va subratllar. Tot i això, “l'empresa continua sense pronunciar-se”.

Peña va lamentar “el poc suport” que, a parer seu, reben de la Generalitat: “Si realment deixen que l'empresa marxi, això no afectarà només els 35 treballadors.” “Ho acabarem pagant tots, perquè el runam s'ha de treure sí o sí, i si no ho fa Ercros, ho haurà d'acabar fent la Generalitat, i això vol dir que ho pagarem tots els contribuents.” En la mateixa línia s'ha pronunciat més d'una vegada Estruch, que va quantificar en 16 milions d'euros el cost de treure el runam de Cardona. L'alcalde sempre ha defensat la tesi que “la manera més barata de retirar el runam és que Ercros es quedi”.

Després de la vaga d'ahir, que va ser seguida “per un 90% dels treballadors”, els empleats tornaran avui a la feina.

LA XIFRA

90
per cent de seguiment va tenir la vaga convocada ahir pels treballadors de Cardona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona