Economia

Els treballadors de Preicar cobren els sous endarrerits

L'empresa, que té seu a Sant Gregori, no pagava els salaris dels seus setze treballadors des de l'agost

Els treballadors de Preicar, empresa amb seu a Sant Gregori dedicada a la fabricació de portes tècniques i sistemes de tancament, van cobrar la setmana passada les nòmines endarrerides. Des de l'agost passat l'empresa no pagava els salaris dels seus setze treballadors. A més, l'empresari, segons havia denunciat el sindicat, “no havia volgut sotmetre's a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, al contrari del que obligava el conveni de la fusta de la demarcació de Girona”.

Al novembre, els treballadors van anunciar, com a mesura de pressió, que farien vaga dos dies per setmana fins a final d'any per reclamar el cobrament, però després de la primera protesta l'empresa els va pagar la nòmina del mes d'agost i van desconvocar la vaga amb la idea de tornar-la a convocar si l'empresa “no complia els compromisos de pagaments”. En aquell moment, l'empresa havia explicat que no havia abonat les nòmines dels seus treballadors “per un problema tècnic” amb una comanda important que els va desestabilitzar els comptes i que això es va afegir als endarreriments d'alguns clients que no van pagar quan es preveia.

D'aleshores ençà. les negociacions entre els representants de l'empresa, el sindicat i els treballadors han estat constants i han servit per anar “acostant posicions”.

El sindicat es mostra satisfet “per la victòria aconseguida gràcies a la pressió exercida per la plantilla”, que s'ha mobilitzat “fins i tot aturant al novembre la producció de la fàbrica”. Malgrat tot, el sindicat assegura que “restarà alerta de l'evolució del compliment de les obligacions salarials de l'empresa el 2017”.

LA XIFRA

16
treballadors
té l'empresa Preicar de Sant Gregori, dedicada a la fabricació de portes i sistemes de tancament.

LA FRASE

Restarem alerta de l'evolució del compliment de les obligacions salarials de l'empresa
Sandra Martín
MCA-UGT Comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia