Economia

Venda per internet

L'auge del comerç en línia porta a màxims la logística

El sector ha tancat el 2016 amb un nou rècord de contractació de superfície a Catalunya, assolint els 773.000 metres quadrats

Suposa un augment del 45% respecte de l'exercici anterior

L'ocupació d'una nau de nova construcció de 121.000 metres quadrats per part de Mango a Lliçà de Munt o l'aterratge del gegant Amazon al polígon Mas Blau del Prat del Llobregat amb un nou centre logístic de 200.000 metres quadrats són només dos dels exemples d'operacions tancades pel sector logístic en el passat 2016 a Catalunya. En total durant l'any es van contractar 773.000 metres quadrats, el que suposa un augment del 45% respecte del 2015.

Són dades de la consultora immobiliària CBRE que posen de manifest el bon moment que viu aquest sector al nostre país. Ho és especialment perquè 2015 ja va ser un any de rècord, en que Catalunya va aconseguir superar Madrid per primera vegada en la contractació protagonitzada per aquesta activitat econòmica.

Al darrere d'aquestes xifres de rècord està sobretot l'important auge del comerç en línia i de les necessitats associades de magatzems per al repartiment dels productes adquirits a través d'internet. La forta aposta d'Amazon per Catalunya com a centre logístic per al sud d'Europa té i tindrà, apunta el sector, un efecte de motor de noves inversions que mantindrà el ritme de contractació en bona salut aquest 2017. El director nacional d'Industrial i Logística de CBRE, Alberto Larrazábal, també apunta la recuperació del context econòmic i del consum així com de les exportacions com a factors d'impuls “que sustenten unes xifres que certifiquen que cada vegada més empreses veuen Barcelona com el nou hub logístic del sud d'Europa”.

La bona marxa del sector ha animat que després d'anys de sequera les promotores hagin tornat a plantejar-se nous projectes vinculats a aquest sector, i actualment hi ha en marxa la construcció de 234.000 metres quadrats a la demarcació de Barcelona, on es concentra la majoria de la demanda. A més els municipis, tradicionalment contraris als usos logístics, han vist ara en aquest sector una bona oportunitat de reactivació econòmica i ja no hi posen tants impediments.

En tot cas CBRE posa de manifest que l'oferta és molt escassa per a cobrir la demanda de les empreses per a aquest tipus d'espais i que això està pressionant a l'alça els preus d'aquestes naus. En concret durant el passat 2016 les rendes han crescut un 4% fins els 6,50 euros.

LA XIFRA

4
per cent
han augmentat les rendes en el passat exercici degut a l'escassetat de nova oferta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona