Economia

jornades gastronòmiques

Deu restaurants ofereixen plats amb tòfona

Girona Bons Fogons organitza unes jornades que es faran fins al 28 de febrer

El grup gastronòmic Girona Bons Fogons va presentar ahir l'onzena edició de les Jornades de la Tòfona, que van començar ahir i que duraran fins al 28 de febrer. Aquest any hi participen deu restaurants: Cal Ros, Duc de l'Obac, Celler de Can Roca, Umai, la Banyeta, la Riera de Sant Martí Vell, Egg Gastronomia, Occi, Massana i Divinum. En tots aquests restaurants “hi haurà producte elaborat amb tòfona”. “N'hi ha que fan un menú de la tòfona, d'altres que han elaborat una carta paral·lela a la carta del restaurant i n'hi ha algun que ofereix plats amb tòfona”, segons va explicar ahir el president de Girona Bons Fogons, Toni Vallory, que va voler destacar que, malgrat que fan unes jornades, “a la majoria de restaurants hi ha tòfona pràcticament tot l'any”.

La presentació de les jornades es va fer a l'aula gastronòmica del Mercat del Lleó. És per això que alguna de les parades del mercat venen tòfona aquests dies. “La tòfona és un producte bastant car. La bona es pot trobar entre els 700 i els 1.100 euros el quilo”, va assegurar Vallory, que va comentar que el preu pot variar cada setmana perquè és un bolet i depèn molt del temps. Però en els plats “només s'utilitzen uns grams perquè és molt aromàtica” i “per això surt bé de preu”. Hi ha, segons Vallory, moltes classes de tòfona: de cultiu o assilvestrada i que prové de la vall del Llémena o de la Garrotxa, però també hi ha tòfona secundària. Vallory va assegurar que les jornades ja s'han consolidat i que van néixer per recuperar aquest bolet, que antigament s'utilitzava molt a la cuina però el preu del qual va fer que es deixés de banda. “Amb les jornades expliquem que no és un producte elitista i que es molt present a la cuina”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.