Economia

Societat

Arenys de Munt es fa més terra de vins

Planten en un acte festiu 6.000 ceps a l'antiga vinya de Can Sala de Dalt

El municipi es reivindica com a membre de ple dret de la DO Alella

Arenys de Munt refà el camí per tornar a ser terra de vins i el cap de setmana ho va demostrar sobre el terreny. Un cop el BOE va publicar fa uns mesos l'ampliació de la denominació d'origen (DO) Alella i mentre s'espera que la modificació rebi el vistiplau de Brussel·les, dissabte es va organitzar un nou acte de celebració amb la plantada de tres hectàrees a la finca de Can Sala de Dalt, amb vora 6.000 ceps. L'experiència oberta a la ciutadania, segons relata l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), s'ha d'entendre també “com una magnífica oportunitat per promocionar els productes i l'economia local”. “Com a membres de la DO Alella tant podrem produir i vendre vi fet a Arenys de Munt com derivar el raïm de casa als cellers d'Alella i, al mateix temps, facilitarem l'arribada de nous negocis vinculats a aquest conreu”, assenyala. Prèviament a la plantada, tal com es va explicar dissabte, hi ha hagut la tasca feixuga de desbrossar l'espai amb l'arrencada de pins i la preparació del sòl. “La vinya ha estat delimitada amb una tanca per evitar que hi entrin els senglars i s'ha garantit que les condicions de la terra són les idònies per fer-hi créixer els ceps”, explica Joan Rabasseda. L'alcalde, a més, destaca que l'impuls a aquest nou conreu ha estat un treball transversal en què han participat diferents àrees de l'Ajuntament, però matisa que els veritables protagonistes “són els emprenedors que han decidit tirar endavant aquesta aventura”. Rabasseda parla del projecte associatiu Pensem en vi, dirigit per Joan Munich, que fa anys que treballa en el conreu a petita escala del vi i en la recuperació d'antigues vinyes a la població sota els preceptes de “la cultura de la sostenibilitat, la proximitat i el cooperativisme” i que ja el febrer de l'any passat es va estrenar amb la plantada de ceps a Can Pau Bernadó. Munich és masover d'aquesta finca i des del 2012 dirigeix el celler Talcomraja, que s'ha nodrit fins ara de dues hectàrees de vinya, una a Mataró i una altra a Sant Cebrià de Vallalta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia