Economia

Protocol contra les micotoxines als grans de panís

El Departament d'Agricultura està treballant amb el sector per elaborar un protocol que minimitzi el risc que suposa el contingut de micotoxines en els grans de panís, un dels problemes més importats que han d'afrontar els productors i transformadors per la toxicitat que suposa i perquè aquestes toxines causades per fongs no es degraden en les diferents fases de la cadena. Ho va anunciar dijous la cap del Servei d'Alimentació Animal i Seguretat Alimentària de la conselleria, Mili Voltes, durant la inauguració de la XVI Jornada del Panís, que va donar el tret de sortida al programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa.

Voltes va recordar que des de l'agost hi ha hagut tres alertes per micotoxines amb partides de blat de moro que porten a “extremar totes les precaucions” i també els controls per fer una detecció ràpida.

A banda de conscienciar i aprofundir en els problemes i danys que les micotoxines comporten tant al sector productor com al transformador i ramader, la jornada va incidir en mesures que ajudin a reduir aquest contingut en totes les fases de la cadena productiva, des de la sembra del panís fins que s'incorpora al pinso per a l'alimentació animal. En el cas de l'agricultor, es va tractar sobre què pot fer perquè la producció sigui el màxim de neta, tenint en compte certes pràctiques de camp, tècniques adequades perquè el panís no suporti estressos hídrics, les diferents varietats o la conveniència de no retardar la sembra i la collita. També es va parlar sobre com s'ha de produir el pinso per minimitzar els riscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia