Taurus es queda la divisió d'eines elèctriques de Casals
L'empresa ripollesa té molta presència en el sector
L'adquisició –de la qual no han transcendit gaires detalls– arriba en un moment delicat per a Casals: des de l'agost, l'empresa radicada al Ripollès està aplicant un expedient de regulació d'ocupació temporal que afecta els 67 treballadors de la plantilla durant vuit mesos, i que implica que es treballi deu dies al mes. El comitè d'empresa va declinar ahir comentar la compra de la divisió d'eines per part de Taurus, en espera de la reunió que han de mantenir avui per analitzar la nova situació.
La mateixa Taurus va donar a conèixer ahir l'operació, a través d'un comunicat en què la qualifica d'«una important aposta per la innovació i el desenvolupament de nous productes», atès que –segons l'empresa– s'aprofitaran les sinergies que generarà la combinació de l'experiència centenària de Casals (fundada el 1881) i les plataformes de recerca i desenvolupament que té Taurus.
Mercat internacional
Actualment el 40% de la producció d'eines de Casals es dedica a l'exportació, principalment a Itàlia, Portugal, Grècia, Rússia i el nord d'Àfrica. Arran de l'adquisició de Casals, Taurus pretén consolidar i potenciar aquests mercats. La compradora assegura que l'operació és «una prova més» de la seva estratègia de seguir incrementant la seva presència en els nous mercats, «ja sigui a través de canals de distribució o de producte».
Un referent en el sector
Taurus, amb seu a Oliana (Alt Urgell), està considerada una de les principals empreses estatals del ram del petit electrodomèstic. Fa tot just unes setmanes es va convertir en l'accionista majoritari de la firma Winsor, dedicada als aparells de perruqueria. Taurus factura uns 200 milions d'euros anuals. Dins de les fronteres estatals, comercialitza els seus productes també amb les marques Monix, Turmix, Mycook, Imagina i Coffeemotion, mentre que al Brasil usa la de Mallory; a l'Índia, Inalsa, i a Sud-àfrica, Mellerwerw.