Economia

Productors de vi natural fan una fira a Perpinyà

La mostra porta el nom d'Indígenes i hi participen uns 90 vinyaters de banda i banda dels Pirineus

Es farà el 30 d'abril i l'1 de maig amb activitats entorn de l'elaboració del vi sense sulfits

Prop de 90 vinyaters de terres catalanes i occitanes s'uneixen en una fira que es farà a Perpinyà per reivindicar el vi natural, aquell al qual no s'afegeixen sulfits i que fermenta de manera natural, sense afegir-hi res. La fira s'anomena Indígenes, que és el nom que es dona als llevats que es troben de manera natural al raïm i que provoquen la fermentació del vi. Se celebrarà el 30 d'abril i l'1 de maig a l'església dels Dominicans de Perpinyà, i s'hi oferiran tastos, s'hi podrà comprar producte i s'hi podran establir acords comercials entre professionals i restauradors.

Entre els impulsors de la fira hi ha Jean Lhéritier, que assegura que la fira “és una manera de reivindicar que el vi uneix dos pobles que segles enrere eren un mateix”. “El vi és l'únic element que manté els lligams a una banda i l'altra, conservem encara les mateixes varietats, el gust pel vi dolç; per al vi i la vinya no hi ha fronteres“, va dir. Segons l'impulsor de la fira, aquest tipus de producció vitícola està agafant força tant a Catalunya com al Rosselló, i per això confia que la mostra és una bona manera de donar visibilitat als productors. Amb la fira, a més, es vol fer un homenatge a Cristophe Albero, que va ser el fundador de l'Indigènes, el primer bar de vins naturals de Perpinyà. “La fira està directament lligada a fer un homenatge a en Cris, un sommelier i amo d'un bar de vins a Perpinyà que és Indigènes i que tenia vocació de ser ambaixador de la seva terra i estar vinculat a les dues Catalunyes”, va explicar ahir Josep Roca, el sommelier d'El Celler de Can Roca, que dona suport a la iniciativa. Per Roca, el fet que a la fira hi participin prop de 90 viticultors demostra que “hi ha una revolució sensible en el culte a la terra i una transmissió dels valors”. Els vins naturals, segons Roca, són “vins purs, despullats i sense additius, es fan amb la idea de transportar amb el màxim respecte allò que hi ha a la fruita fins a l'ampolla”.

En aquest sentit es va pronunciar Lhéritier, que va comentar que aquest tipus de cultiu va començar als anys cinquanta a l'Estat francès i es va difondre a d'altres llocs d'Itàlia i, més recentment, a l'Estat espanyol. En el cas de Catalunya, va puntar que està creixent molt ràpidament i que, per això, creia que calia fer una fira per donar-ho a conèixer. “És una filosofia que reuneix l'ètica i els valors propis de l'slow food: el bo pel gust, el net i respectuós del planeta i el just pel vinyater i el consumidor”, va dir.

LA FRASE

És una manera de reivindicar que el vi uneix dos pobles que segles enrere eren un mateix
Jean Lhéritier
Impulsor de la Fira

LA FRASE

Hi ha una revolució sensible en el culte a la terra i una transmissió dels valors
Josep Roca
Sommelier del Celler de can Roca

LA FRASE

Aquests vins agafen força a Catalunya i al Rosselló. La fira donarà visibilitat als productors
Jean Lhéritier
IMPULSOR dE LA FIRA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona