Economia

Economia

Javier Pacheco, nou secretari de CCOO amb un 91,48% dels vots

Javier Pacheco Serradilla va ser escollit ahir secretari general de CCOO de Catalunya amb el suport d'un 91,48% dels delegats que hi van votar a favor, en l'onzè congrés del sindicat, celebrat a Barcelona i que es clourà avui. En total es van recollir 556 vots a favor, 51 en blanc, i 1 de nul, segons va informar el sindicat.

Com ja s'esperava, Pacheco era l'únic candidat que aspirava a rellevar Joan Carles Gallego, que va esgotar els dos mandats que marquen els estatuts de l'organització. En declaracions a Efe, Pacheco va assegurar ahir que dedicarà els seus esforços en els pròxims quatre anys a “la reconquesta” de drets socials i laborals perduts amb la crisi.

El fins ara responsable de la federació d'indústria del sindicat i membre del comitè d'empresa de Nissan, va assegurar que la seva candidatura és fruit d'“un intent per buscar consensos dins del sindicat, sense mirar-nos el melic”, per “anar tots a l'una i passar a l'ofensiva” sindical en l'actual escenari econòmic. Pacheco va dir que ha arribat el moment de “trencar el discurs dominant i disputar l'hegemonia a les desigualtats”.

Ahir també es va aprovar el pla d'acció, presentat per Dolors Llobet, Montse Ros i Toni Mora, amb un total de 546 vots, que representen un 97,33%, 3 vots en contra i 12 abstencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia