Economia

empresa

El relleu a les empreses s'obre camí

La patronal Cecot impulsa al Maresme el model de compravenda de negocis entre particulars

Mataró, el Masnou i Pineda tanquen 41 casos d'èxit

“Hem vingut a desterrar el cartell «Es traspassa».” El president de la patronal catalana Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, va visitar Pineda a principis d'abril per renovar el compromís de l'entitat amb l'Ajuntament del municipi i, al mateix temps, parlar de les bondats del sistema que fomenta la compravenda de negocis entre particulars per intentar aturar el degoteig constant de persianes abaixades. Abad va definir el programa Reempresa com “el relleu generacional fet amb rigor que aporta confiança tant a qui deixa el negoci com, sobretot, a qui l'agafa”. La comarca del Maresme disposa en l'actualitat de tres punts en què funciona la iniciativa. A part de Pineda, hi ha implicada la capital, Mataró, i el Masnou, que també assessoren emprenedors de municipis veïns.

Punt d'unió

Reempresa, doncs, funciona com a punt d'unió entre l'empresari que decideix posar fi a la seva activitat laboral i l'emprenedor que vol encetar un nou camí amb la màxima garantia de continuïtat. En aquest sentit, les dades revelen que la iniciativa va fent camí en el territori. Des de la seva implantació s'han tancat en els tres punts Reempresa 41 casos d'èxit, la majoria a Mataró. A més, les darreres dades parlen d'un conjunt de 350 empresaris disposats a fer el relleu dels seus negocis i 240 professionals que volen agafar-lo. Només en el cas de Pineda –amb 25 cedents i 21 reemprenedors disposats a agafar el testimoni– s'han pogut mantenir 9 llocs de treball i s'ha generat una inversió induïda de 57.000 euros.

A nivell català, les xifres prenen més cos perquè, segons dades facilitades per la Diputació, que col·labora amb el programa, en el període 2012-2016 hi va haver un total de 411 reempreses d'èxit que van generar una inversió de més de 19 milions d'euros, i fins al 2016 es van inscriure al programa més de 2.117 reemprenedors i 1.327 empreses cedents. “Hem ajudat a salvaguardar unes 1.000 empreses i –el que és més important– més de 3.200 llocs de treball, amb una inversió de 48 milions d'euros”, va recordar Antoni Abad durant l'acte a Pineda. Des de la Diputació, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació, Leandre Mayola, va posar l'accent en la xarxa de desplegament dels punts Reeempresa, que ja en sumen 35 arreu de Catalunya i que pràcticament poden donar assessorament a més de 300 ajuntaments.

L'experiència viscuda

Un dels darrers casos d'èxit que s'han pogut tancar a Pineda és el de Joana Gamez i David Garcia. Ella tenia una botiga de joguines a la població que no podia mantenir i va cercar l'ajuda dels tècnics de Reempresa, que es troben al Centre Innova, perquè li trobessin algú que estigués interessat amb quedar-se el negoci. “Ens vam sentir molt acompanyats i assessorats en tot moment i ens van entendre sense cap problema”, resumeix Garcia. Ara és ell qui manté la botiga de joguines, però adaptada a les seves necessitats. Des de la Cecot es fa bandera del grau de supervivència de les operacions realitzades. “El 90% de les empreses continuen actives”, assenyala Antoni Abad.

LA XIFRA

350
empresaris
al Maresme estan disposats a fer el relleu dels negocis i 240 professionals, a prendre el testimoni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia