Economia

empresa

promoció

ACCIÓ s'instal·la a la Seu per donar suport a empreses de l'Alt Pirineu i Aran

S'obrirà el segon semestre, amb l'objectiu d'atraure inversions i impulsar la internacionalització i les polítiques de clúster en les companyies locals

L'Alt Pirineu i Aran tindran a partir del segon semestre d'aquest any una delegació d'ACCIÓ amb l'objectiu de potenciar la competitivitat de les empreses del territori, tot impulsant l'economia de la zona i fomentant l'equilibri territorial. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va senyalar ahir que “fa temps que treballem per buscar i acompanyar iniciatives empresarials i de suport a l'emprenedoria i una forma d'ajudar de manera efectiva és creant aquesta delegació”. La nova oficina estarà ubicada a la Seu d'Urgell i donarà servei a les sis comarques emmarcades a l'Alt Pirineu i Aran, és a dir, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. Aquesta nova oficina serà la vuitena delegació que la Generalitat obre a Catalunya i la segona de la demarcació de Lleida juntament amb la que hi ha a la capital lleidatana.

Impulsar la internacionalització i la innovació, contribuir a l'augment del pes de la indústria en l'economia local i atreure noves inversions productives al territori són alguns dels objectius amb els quals neix la nova delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i Aran. Així, Baiget va assegurar que “la nova oficina també ha de servir per atreure inversions d'empreses que es vulguin ubicar al territori”. I va afegir-hi que “la nova delegació d'ACCIÓ també ha de servir per ajudar les empreses a formar-se i a col·laborar entre elles promocionant les polítiques de clúster”.

El conseller va explicar que la nova delegació respon a la voluntat del govern d'oferir el màxim de proximitat a les empreses del territori i adequar-se a la realitat empresarial de cada zona específica. En aquest sentit, va afirmar que “les realitats i les bases del teixit productiu català no són les mateixes en els diferents territoris i, per tant, hem d'adaptar les formes d'assessorament i suport a la realitat de cada zona”.

A les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran hi ha un teixit empresarial format per 3.561 empreses dels sectors de l'hostaleria, el comerç, la construcció, les indústries manufactureres, l'agricultura i la ramaderia. La Generalitat disposa d'una quarantena d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions al món, amb un àmbit d'actuació d'uns 110 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia