Economia

Gastronomia

Lluís Planas, nou xef per reforçar a La Taverna del Mar el sabor empordanès

El cuiner palamosí aposta pel peix de quilòmetre zero per al restaurant de Sant Feliu, amb una carta clàssica que no defuig els tocs d'innovació

La Taverna del Mar, un dels restaurants amb més tradició de Sant Feliu de Guíxols, ha incorporat el xef palamosí Lluís Planas al capdavant dels fogons de l'establiment, en primera línia de mar a la platja de Sant Pol. Planas, net de pescadors i llicenciat en restauració per l'Escola d'Hostaleria de Girona, és professor de cuina de l'Espai del Peix de Palamós. Després de períodes en pràctiques en restaurants com Arzak, Gaig i El Celler de Can Roca, ha treballat per a establiments com La Menta i l'hotel La Malcontenta (tots dos a Palamós), Can Roquet (a Romanyà) i el Cosmopolita Hotel de Platja d'Aro.

A les referències clàssiques de la carta, com ara els arrossos –28.000 racions servides l'any passat–, el turbot al forn i el llobarro a la sal, Planas hi afegeix receptes innovadores però amb l'essència del peix i el marisc de l'Empordà, que és el que la gent més demana a l'establiment. Per exemple, estrenen la crema de pèsols amb escamarlans i curri; el saltat de sipionets amb carxofes al vi blanc, el ceviche de corball amb llet de tigre violeta; el pop a la brasa amb escuma de parmentier i pebre vermell de La Vera; gaspatxo amb sardina fumada i Caviaroli, i rap amb algues i parmentier.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.