Societat
El Penedès triomfa als Premis d’Enoturisme 2017
Mas Llagostera, una masia del s. XVII del Baix Penedès, l’associació La Carretera del Vi del Garraf i l’Alt Penedès, i el celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, van rebre ahir el guardó de la Generalitat
Les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Alt Empordà van triomfar ahir en els Premis d’Enoturisme que es van lliurar durant la tercera Nit de l’Enoturisme de Catalunya 2017 al castell de Peralada.
Mas Llagostera, una espectacular masia del segle XVII de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) referent de bones pràctiques quant a turisme sostenible i ús d’energies renovables, va rebre el premi en la categoria de millor allotjament turístic de Catalunya tant per la qualitat de les instal·lacions com per l’oferta d’activitats enoturístiques com ara una ruta per barraques de pedra seca o una visita teatralitzada per la finca agrícola. Cristina Bundó, propietària de Mas Llagostera juntament amb el seu marit, Pere Solé, va recollir el premi emocionada i va destacar que el mèrit és de tot l’equip i, sobretot, de la família que li ha fet costat. El projecte de Mas Llagostera com a allotjament rural va néixer amb la voluntat de promoure el turisme sostenible des del primer moment. Pioners en la incorporació de l’energia procedent de l’aprofitament de la biomassa que genera la finca, amb plaques solars i l’aprofitament de l’aigua de pluja, i la reconversió de la finca a l’agricultura ecològica, a Mas Llagostera han fet de la política ambiental un dels puntals de l’empresa, que recull en un fullet de bones pràctiques consells sobre el bon ús de l’energia en l’estada dels clients
El segon premi de la nit, a la millor experiència enoturística, també es va quedar al Penedès. Se’l va endur l’associació La Carretera del Vi, una proposta enoturística amb un alt valor històric i cultural, que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. La Carretera del Vi és una iniciativa de 12 cellers que té el suport dels ajuntaments de les set poblacions que uneix: Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d’Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.
Finalment, el celler La Vinyeta de Mollet de Peralada (Alt Empordà), es va endur el tercer premi de la nit pel seu compromís amb el territori i la seva àmplia oferta d’activitats dirigides a l’enoturisme, com per exemple un píc-nic entre vinyes, una visita nocturna al celler o concerts a la finca. La Vinyeta elabora vins blancs, rosats i negres sota la DO Empordà-Costa Brava emprant principalment varietats autòctones del territori, com la garnatxa.