Economia

Turisme

Santi Vila convida a situar els veïns al centre del debat sobre pisos turístics

El conseller diu, en una visita a LC Paper de Besalú, que hi ha prou eines per regular-los

L’empresa és capdavantera en l’elaboració de paper tissú sostenible

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha fet una crida a afrontar la polèmica sobre els pisos turístics a Girona amb la perspectiva que aquest sector econòmic comporta més del 13% del PIB de Catalunya i que, per tant, és una important font de riquesa. Això no obstant, ha remarcat la importància de situar els veïns de les zones afectades al centre de les estratègies per afrontar el problema. Ho ha afirmat en el marc d’una visita a l’empresa LC Paper 1981, SA de Besalú.

Respecte a les polèmiques com les de Barcelona i, més recentment, les generades arran de les queixes de l’Associació Cultural Burg de Sant Pere de Galligants i les associacions de veïns del Barri Vell-Centre i de Pedret de Girona, el conseller ha recordat que els ajuntaments tenen els instruments que calen per regular-lo. “És una activitat important i cal saber identificar on genera problemes. Hi ha els instruments que calen per combatre’ls”, ha indicat, fent referència a aspectes com les ordenances municipals i els diferents instruments de planificació. Santi Vila ha manifestat el màxim respecte per l’autonomia dels ajuntaments i la voluntat d’acompanyar-los en les iniciatives que emprenguin per minimitzar les problemàtiques de les zones on hi ha els pisos turístics.

Model productiu

El conseller d’Empresa ha posat d’exemple LC Paper 1881, SA de Besalú com a empresa que ha sabut apostar per la sostenibilitat amb l’ús de les energies renovables i fer-ne un actiu del seu producte. Cal tenir en compte que és la principal productora de paper tissú al món amb emissions zero de CO2 en una de les dues màquines de producció que té, i de quasi zero a l’altra. Santi Vila ha destacat que aquesta paperera forma part d’un grup d’empreses garrotxines i institucions que han fet una aposta decidida i pionera per l’ús d’energies renovables en els processos de producció. LC Paper 1981, SA, per exemple, té una important planta de biomassa, que completa amb la compra d’electricitat amb certificació renovable. “Són empreses que han tingut clar que una major eficàcia energètica és sinònim de més competitivitat”, ha conclòs.

LA XIFRA

0
és el nivell
d’emissions de diòxid de carboni que genera la producció del paper tissú de l’empresa besaluenca.

Primer tissú produït sense emetre CO2

LC Paper 1981, SA de Besalú és la primera productora mundial de paper tissú amb emissions zero de CO2. Aquest registre l’aconsegueix en una de les dues màquines de producció. A l’altra és de quasi zero i treballa perquè també sigui nul·la. Ho ha explicat el gerent d’aquesta empresa, Joan Vila. Des de l’any 2009, la disminució del consum d’energia i del CO2 associat ha estat d’un 60% respecte del producte convencional.

L’empresa LC Paper, amb més de 130 anys d’història, centra la seva activitat en la fabricació de paper tissú i és considerada un referent en innovació i adaptació ecològica per la seva implicació en l’elaboració d’un producte sostenible ambientalment. Segons les dades que ha facilitat Joan Vila, l’empresa té una mitjana de 80 treballadors, produeix 48.000 tones de paper a l’any i factura 38 milions d’euros. Exporta a tot el món, excepte a l’Àsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora