Tres pobles d'Osona i dos de la Selva impulsaran un pla turístic basat en boscos de bruixes i bandolers
Cinc municipis de la Selva i Osona impulsaran un programa de turisme basat en els boscos de bruixes i bandolers amb l'objectiu de posar en valor la història i les llegendes relacionades amb aquesta temàtica al territori del Montseny, les Guilleries i el Lluçanès. El programa s'emmarca en el projecte estatal Horizonte 2010 i compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros i va ser presentat ahir al migdia a Sant Hilari pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
Els cinc pobles inclosos en aquest programa són Sant Hilari de Sacalm i Arbúcies, a la comarca de la Selva, i Olost, Sant Feliu Sasserra i Viladrau, a Osona. L'alcalde de Sant Hilari, Joan Garriga (ERC), va afirmar que aquest pla permetrà començar una «nova etapa», ja que suposa l'«empenta» que faltava per activar encara més el territori interior i el seu potencial turístic.
El pla té com a objectiu la creació d'un producte turístic en aquest territori basat en les bruixes i els bandolers, principals protagonistes de la zona durant la Catalunya dels segles XVI i XVII, amb personatges molt destacats com ara Serrallonga o Rocaguinarda. Aquesta temàtica també quedarà inclosa en la resta de productes turístics del país recollits en la marca la Catalunya Rebel, que va des del segle XVI fins al XVIII.
La naturalesa també hi tindrà un paper destacat i de fet el programa s'estructura en cinc boscos que hi ha en aquest territori. D'una banda, el bosc de les Forques, a Sant Feliu Sasserra, com a escenari de la caça de bruixes; el bosc de Rocaguinarda a Olost, dedicat a aquest cavaller; el bosc de l'Aquelarre a Viladrau, escenari de trobades de bruixes per preparar pocions i remeis; el bosc de Serrallonga, a Viladrau i Sant Hilari de Sacalm, amb el bandoler com a protagonista, i finalment el bosc de Montsoriu a Arbúcies com a indret de masies i pagesos.