viticultura
Lagravera presenta el primer vi natural a DO Costers del Segre
El celler Lagravera ha presentat Lagravera Vi Natural 2016, el primer varietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre.
Des de fa cinc anys aquest celler d’Alfarràs (Segrià) ha iniciat una aposta ferma pel cultiu biodinàmic de la vinya. Aquest sistema de conreu els ha permès aconseguir uns vins “molt vius” que, “sense cap precaució específica, es mantenen en plenes condicions a l’ampolla entre quinze dies i un mes quan aquesta ha estat oberta”, asseguren fonts del celler. Lagravera Vi Natural, obtingut amb fermentació espontània és un vi “ple de natura i sense sulfits afegits”, segons ha ressaltat l’enòleg Ivan Gallego. La base és un raïm de garnatxa natural de la verema del 2016, amb llevats de fermentació espontània i criança sobre les seves mares durant vuit mesos. Lagravera també ha donat a conèixer el seu primer escumós, anomenat La Pell i elaborat amb la varietat local trobat blanc, de Castelló de Farfanya.