Economia

Pugna pel canvi entre els regants de la dreta de l’Ebre

Un grup de regants opositors han començat una campanya per renovar la presidència de la comunitat

Els regants de Poblenou del Delta volen votar l’oposició al pla de conca

Un grup de regants opositors de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre fa dies que ha començat a moure’s per plantar cara a l’actual president, Manolo Macià, que suma ja 40 anys en el càrrec. Els primers a moure fitxa han estat els regants de Poblenou del Delta, que en la pròxima assemblea de l’entitat –que se celebrarà molt probablement el 17 d’octubre– han de portar a debat i votació la seua oposició al pla de conca de l’Ebre.

L’actual president fa anys que va aconseguir la signatura dels 10 presidents de les comunitats de regants de zona per poder dir davant de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que “els 5.000 regants de la part dreta” estan a favor del pla de conca, malgrat que aquest pla no s’haja portat fins ara a aprovació de les 10 comunitats de zona.

Paral·lelament, els moviments han començat a estendre’s per forçar un canvi de presidència a la comunitat en l’assemblea general prevista a l’octubre. Un exemple són els tríptics que han aparegut a la zona Delta –Amposta– amb una clara crida a renovar la comunitat. Aquesta és una de les comunitats de zona més grans de la dreta, ja que inclou 24.396 jornals de terra i ara està presidida també per Macià. També s’hi ha de celebrar una assemblea el mes d’octubre.

En les paperetes es denuncia el suport al pla de conca sense el vot dels comuners: “Qui ha votat per tu?”, pregunten. A més, critiquen el sistema d’adjudicació de contractes, proposen un debat obert sobre el pla de conca, la protecció del Delta, la reducció de despeses de representació, la rebaixa de rebuts i el canvi d’estatuts amb la limitació de mandats a 8 anys i l’eliminació del vot per delegació.

LA XIFRA

10
zones integren la Comunitat de Regants de la Dreta. La Delta és una de les més grans i determinants.

Dani Forcadell s’entreveu com a candidat

El jove pagès ampostí Dani Forcadell, destacat membre d’Unió de Pagesos i regidor d’ERC a l’Ajuntament d’Amposta, està sumant suports per presentar-se a la zona Delta com un candidat alternatiu per disputar la presidència de la Comunitat de la Dreta de l’Ebre a Manolo Macià. Diferents fonts consultades admeten que és complicat, com va passar per aconseguir el relleu de Joel Bonet a la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre. El vot delegat i ponderat seran el principal escull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia