Economia

Turisme

Turisme veu un alentiment de les reserves però no una crisi

Obre el saló Municipàlia, dedicat als equipaments i serveis urbans, amb el recinte ple de Fira de Lleida i els hotels al 100%

Reñé anuncia 500 projectes als municipis de Ponent que generaran 50 milions d’inversió

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, va desmentir ahir que el turisme entri en crisi pel procés independentista, tot i reconèixer un “cert alentiment” en el nivell de reserves a Catalunya, que està generant “un punt d’inquietud en el sector”, segons va manifestar ahir a Lleida després d’inaugurar la fira de serveis urbans Municipàlia. Bono va explicar que el visitant busca seguretat i que no es podia comparar un procés polític, cívic i pacífic amb la inseguretat que podien generar els atemptats de Barcelona i Cambrils. Pel director general de Turisme, aquest moment sobiranista “no entra en contradicció amb la solidesa i la capacitat competitiva del sector turístic”. A més, hi va afegir: “Afrontarem el futur amb èxit, com ho hem fet fins i tot aquest mes d’agost i de setembre després dels atemptats.”

Bono va limitar l’alentiment de les reserves al turisme més proper, mentre que el llunyà es manté positiu.

El responsable del turisme català va inaugurar Municipàlia, que omple els 23.000 metres quadrats del recinte de Fira de Lleida i arriba als 334 expositors (un 6% més que en l’edició passada), amb un programa que inclou 35 activitats i que genera un impacte econòmic a la ciutat de vuit milions d’euros i amb els hotels al 100%, segons l’alcalde, Àngel Ros.

Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Reñé, va anunciar que han rebut més de 500 projectes de municipis lleidatans que aspiren a la convocatòria d’ajuts per a inversions de l’ens provincial i que està dotat amb 20 milions. Reñé va explicar que es garanteix una inversió mínima per a municipis i que, juntament amb el finançament local, es generarà activitat i obres per més de 50 milions d’euros. En aquest paquet, Reñé hi va afegir inversions procedents de fons de la UE o d’altres ajuts en patrimoni.

L’obertura de la fira no podia esquivar l’actualitat del procés d’independència i tant Bono com Reñé van apostar per esgotar la via del diàleg, malgrat que l’Estat obliga el Parlament a aixecar la suspensió de la declaració d’independència. El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, es va mostrar convençut del “compromís dels diputats independentistes a l’hora de proclamar la independència aquesta setmana”.

LA XIFRA

8
milions d’euros
és l’impacte econòmic directe del saló Municipàlia a la ciutat, segons estimacions de Fira de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA