El forn i fleca La Fogaina de les Preses, distingit amb una estrella DIR
És un guardó similar a les estrelles Michelin, però de l’àmbit de la forneria
Ha estat escollit entre més de quatre-cents negocis del sector
El forn de pa artesà i ecològic La Fogaina del carrer de Sant Sebastià de les Preses ha estat guardonat amb una estrella DIR, similar a les estrelles Michelin, però en l’àmbit de la forneria. Ha estat l’únic forn gironí distingit amb aquesta estrella d’un selecte grup de 80 forns de tot l’Estat espanyol. Aquests guardons els promouen les associacions Panàtic i Pan Calidad en el marc dels resultats de la Ruta del Pa, on un jurat especialitzat fa tastets a cegues i visites anònimes en un total de 450 forns de tot l’Estat.
El resultat, a part de les estrelles distintives, és l’edició de la Guia del bon pa, on hi haurà la relació dels millors forns, la seva ubicació, els tipus de pans i productes que produeixen, etc.
La Fogaina de les Preses és un col·lectiu de cinc socis que treballen de manera cooperativa i assembleària. Entre la seva oferta de productes destaquen els pans: la soca, de pagès, rústic, pigat, tinosell, d’espelta, brot negre (que és de sègol), bembó (que és de motlle) i de fajol. També fa coca de forners i pa de coca.
La Fogaina té la fleca a les Preses i el forn al Mallol (la Vall d’en Bas).