Economia

Economia

Barcelona Activa ha ajudat a crear 22.300 empreses en 30 anys

L’agència municipal de promoció econòmica Barcelona Activa celebra el seu trentè aniversari amb un bon balanç. Prop de 22.300 empreses han nascut en el transcurs d’aquests anys gràcies a l’impuls de l’empresa pública, que també ha atès més de 600.000 persones mitjançant el servei d’ocupació. Al començament, l’oferta de Barcelona Activa consistia en un viver d’empreses –el primer que es va obrir a l’Estat espanyol–i un programa de suport a dones emprenedores, que ara encara continuen en funcionament. En els darrers vuit anys, les persones emprenedores i les empreses que han tingut el suport municipal han aixecat més de 183 milions d’euros de finançament per engegar nous projectes de negoci o per enfortir-se.

Segons l’entitat, néixer en una incubadora de Barcelona Activa és sinònim de major garantia de supervivència, perquè, de mitjana, el 80% de les empreses continuen en marxa el quart any de vida i les estadístiques evidencien que només dues de cada deu emergents de la ciutat es mantenen. Ahir, el tinent d’alcaldia d’Economia, Gerardo Pisarello, i la directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, van fer balanç dels 30 anys de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia