Antaix confirma que presentarà un ERO temporal per al pròxim mig any

La direcció de la fàbrica de mobles vol que la plantilla ature l'activitat 120 dies

«L'empresa ens ha deixat clar que no tancarà cap de les dues plantes i que no acomiadarà cap treballador», va explicar el portaveu del comitè d'empresa, Mario Guerrera (CCOO). És per això que, d'entrada, el comitè d'empresa fa una valoració positiva de la proposta de l'empresa, que en l'edició d'ahir va avançar aquest diari. «És positiu que no vulgui acomiadar ningú, però quan concrete la proposta ja veurem si convé o no als treballadors», va manifestar Guerrera. En aquest sentit, la plantilla d'Antaix ja va aturar l'activitat durant 180 dies el darrer any.

Tot i que la proposta de l'ERO temporal encara no és ferma, el secretari general del metall, construcció i afins (MCA) de la UGT a les Terres de l'Ebre, Francesc Jornet, va detallar que la durada de l'expedient seria de sis mesos, durant els quals tota la plantilla estaria a l'atur 120 dies. «L'empresa es compromet a pagar un 50% de la part del salari que els treballadors deixarien de percebre de l'atur», va dir Jornet. La setmana que ve sindicats i empresa es tornaran a reunir i és molt probable que Antaix presente l'ERO als serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre. Encara que l'empresa no preveu acomiadaments, la negociació d'aquest ERO temporal es pot allargar setmanes perquè la plantilla ja va perdre poder adquisitiu durant el 2009. A més, l'atur que consumiran a partir del febrer ja no el podran recuperar (l'Estat retorna fins a 120 dies d'atur en cas d'un ERO temporal).

El comitè va explicar ahir la proposta d'Antaix en una assemblea de treballadors que va tenir lloc a la planta de la Sénia, i dilluns hi haurà una assemblea a Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.