Restauració amb regust modernista
El grup La Confiteria, amb set restaurants i cocteleries oberts en tres anys, ja pensa en projectes relacionats amb l’hoteleria
“La nostra passió no és adequar un establiment, pintar-lo de blanc, posar unes taules i un menú en un indret turístic i començar a fer diners”, explica Enric Rebordosa, un dels socis de La Confiteria, el primer local obert que dona nom al grup de restauració que ja ha posat en marxa set restaurants i cocteleries en només tres anys a Barcelona. Una de les passions dels socis del grup –que consta de diverses societats i que va facturar 2,7 milions d’euros l’any passat- és la de restaurar locals que han estat emblemàtics per a la capital catalana. “La inversió i les dificultats per restaurar autèntiques joies arquitectòniques d’inicis del segle passat ha estat enorme, però ha valgut la pena”, sentencia Lito Baldovinos, l’altre soci del grup que dona feina a 75 professionals.
Enric Rebordosa, historiador de l’art i empresari de la restauració, explica que han estat batallant més d’un any i mig pels permisos, el condicionament i la restauració del restaurant Muy Buenas, un local històric que conté peces de caràcter modernista de l’any 1906. És el cas de la barra del bar, que és una bacallaneria de marbre d’una sola peça de més de 3,5 metres de llarg. També disposa del boteller i altres decoracions d’aquella època de començament del segle passat. Els propietaris tenien molt clar que “volien mantenir els elements modernistes intactes”. Algú ha dit que els propietaris són buscadors de locals amb ànima.
De fet, “nosaltres som inversors de llarg termini”, recorda Enric Rebordosa, que, juntament amb el seu germà Joan i Lito Baldovinos –els tres socis que han creat el grup La Confiteria–, assegura que ara disposen d’una estructura i d’un personal capaç d’incrementar un 55% la facturació obtinguda l’exercici passat, quan treballin al cent per cent.
Els joves emprenedors afirmen que per a ells el 2017 ha estat un any de molta inversió. Cal dir que en el darrer semestre van posar en marxa dos nous establiments. Al juny va ser el Muy Buenas, restaurant basat en un plat del dia potent de menjar tradicional de cuina catalana al barri del Raval i que té la peculiaritat que s’hi pot trobar una carta que consta d’un centenar de vins de la terra seleccionats per Montse Roca, responsable d’escollir els vins del grup. El novembre passat també es va inaugurar el restaurant Rilke, en ple eixample barcelonès, i que disposa d’una plantilla d’una vintena de professionals. Aquest local, gestionat amb altres accionistes, ofereix cuina de qualitat, a més de carta completa de còctels.Per a Lito Baldovinos l’any que comença serà “de consolidació, però amb un ull posat en les oportunitats”. De fet, ja treballen per poder gestionar un nou local, també amb altres socis, que estaria situat en un important hotel de la capital catalana. Una operació que podria ser una realitat a finals d’enguany.
Paradiso, el punt d’inflexió