El comitè d'empresa d'Antaix trenca la negociació de l'ERO amb la direcció

El comitè d'empresa d'Antaix va trencar ahir la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb la direcció de la fàbrica de mobles. Els sindicats es neguen a acceptar un altre ERO temporal si l'empresa no accepta cap de les seues propostes, i en la reunió que va tenir lloc ahir Antaix va rebutjar totes les propostes del comitè d'empresa. En aquest sentit, Antaix no cedeix a reduir la durada de l'ERO, que el comitè d'empresa troba «excessiva» i reclama que es redueixi de 180 dies a 120 dies, així com que acabi el 31 de desembre del 2010 en lloc del 2011 com proposa l'empresa.

La fàbrica de mobles tampoc no accepta compensar el 10% del salari que perdran els treballadors en superar els 180 dies a l'atur (en l'ERO que acaben aquest mes de febrer els 214 treballadors ja han consumit 180 dies d'atur). Finalment, Antaix no està d'acord amb la creació d'una comissió de control paritària, entre sindicats i empresa, per fer el seguiment de l'expedient.

Després del trencament de les negociacions entre el comitè i l'empresa, serà el Departament de Treball qui haurà de convocar les dues parts i fer de mediador. «Ni el comitè, ni els sindicats estem disposats a firmar un expedient en aquestes condicions, que suposarà que els treballadors arriben al febrer del 2011 amb 360 dies de prestació d'atur gastats», exposa el comitè en una nota de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.