La Sénia farà un centre per potenciar l'exportació de mobles

L'Ajuntament ha aprovat el projecte, que tindrà un cost d'uns 600.000 euros

El centre d'internacionalització del moble ocuparà una superfície de 3.000 metres quadrats i tindrà una gran àrea d'exposició de 1.000 metres quadrats. «Els empresaris del sector del moble mostraran en aquest espai la seua producció a possibles compradors, que ara han de fer un recorregut per les diferents fàbriques», va explicar l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla, en referència a la missions comercials que s'organitzen periòdicament al municipi. Precisament, el centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble organitza aquesta setmana una missió de compradors de mobles del Marroc a la Sénia, en la qual participen setze empreses que es dediquen tant a la fabricació de mobiliari com per a la llar i els hotels. «Volem fomentar l'exportació de mobles», va dir Pla.

A més del projecte constructiu, l'Ajuntament de la Sénia ha aprovat el plec de clàusules per a la licitació d'aquest edifici, que segons l'alcalde estarà llest enguany. «La construcció de l'edifici serà molt ràpida, però som conscients que amb l'obra civil no n'hi ha prou, sinó que s'ha de fer un esforç per captar clients del mercat exterior», va manifestar Pla. L'obra costarà 600.000 euros, 150.000 dels quals seran aportats per l'Ajuntament. De fet, aquesta és la principal actuació del pressupost d'inversió de la Sénia, que enguany serà de 285.000 euros. En una segona fase, l'Ajuntament de la Sénia preveu ampliar el centre que farà al polígon amb un viver d'empreses.

Missió comercial al Marroc

El centre de difusió tecnològica de la fusta i el moble organitza aquesta setmana la segona part d'una missió comercial inversa, és a dir, que potencia els compradors de moble del Marroc, que s'han desplaçat a la Sénia per conèixer la producció. Concretament, són gerents o caps de compres d'establiments hotelers els que visiten les empreses de la Sénia que volen exportar la seua producció. Aquesta missió forma part del pla d'internacionalització del sector del moble de la Generalitat i es completarà el mes de març amb un viatge al Marroc en què els moblistes podran tancar els negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.