Els treballadors de la fàbrica de mobles Antaix estaran 90 dies més a l'atur

La direcció de la fàbrica de mobles Antaix, amb plantes a la Sénia i Amposta, i el comitè d'empresa van firmar ahir als serveis territorials de Treball l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, que deixarà la plantilla 90 dies a l'atur fins al 31 d'agost. Aquest és el tercer ERO d'Antaix que aproven els sindicats i ja han avançat que esperen que sigui l'últim. L'empresa va acomiadar 70 treballadors el 2008 i, precisament, aquesta setmana s'acaba l'ERO temporal que va afectar tota la plantilla el 2009 i a través del qual han consumit 180 dies d'atur.

Finalment el comitè d'empresa ha acceptat les condicions de l'ERO ja que Antaix n'ha reduït la durada. En aquest sentit, l'expedient no s'allargarà fins el 2011 sinó que s'acabarà a l'agost. L'ERO afectarà 212 treballadors d'una plantilla de 221. Durant els 90 dies que els treballadors d'Antaix seran a l'atur l'empresa els compensarà un 7% del poder adquisitiu que perdran, un percentatge que no arriba al 10% que reclamaven els sindicats. «El 3% restant s'ajustarà al final de l'expedient en funció de les millores de qualitat i del resultat de l'empresa», va explicar el portaveu del comitè d'empresa d'Antaix, Mario Guerrera. L'empresa mantindrà un complement perquè els treballadors cobren el 100% de les pagues extraordinàries i es crearà una comissió de seguiment de l'ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.