Economia

Nissan deixarà de fabricar l’NV200 dièsel aquest estiu

Els sindicats avisen que no hi ha un projecte de futur a curt termini

Es fabricarà només el model elèctric

Les plantes de Nissan a Barcelona i Montcada i Reixac deixaran de fabricar aquest estiu la furgoneta NV200 de combustió dièsel i se centraran a acoblar el model cent per cent elèctric, l’e-NV200, que fabriquen en exclusiva per a tot el món.

La companyia automobilística va enviar ahir un comunicat de premsa en què avisava del final de la producció de l’NV200 dièsel i en minimitzava els efectes. Els sindicats dins la companyia ja havien advertit d’aquesta possibilitat i han lamentat el cessament de la producció perquè deixa la línia 1 en una situació delicada, amb només un producte, l’NV200 elèctrica, que té un pes menor en el global de la planta. Sigen-USOC advertia que “aquest és el tercer producte que ens treuen en menys d’un any i continuen sense assignar cap projecte nou a la planta. La situació és encara més preocupant en no visualitzar-se l’adjudicació de nous productes a mitjà termini”, deia Efe.

A la nota, el vicepresident sènior de vendes i màrqueting de Nissan Europa, Ken Ramírez, assegurava que l’aposta pel model elèctric respon al compromís cada cop més gran de les administracions i els consumidors amb la mobilitat de zero emissions i es mostrava convençut que l’any vinent la producció podria arribar a créixer.

LA XIFRA

6.000
unitats
de la furgoneta e-NV200 es van fabricar l’any 2018 a Barcelona, un 50% més que un any abans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia