Economia

Crida de Torra als empresaris a defensar el referèndum

Insta els representants econòmics a parlar “clar” a Madrid

Brugera alerta de l’orientació “única” del govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir als empresaris que defensin la convocatòria d’un referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. En la conferència inaugural de la vint-i-cinquena reunió del Cercle d’Economia, que té lloc fins dissabte a Sitges, Torra va instar els empresaris a defensar la “qualitat democràtica” de les institucions.

Pel president, la “millor contribució” a Europa és exigir i aconseguir que defensi i faci possible el dret d’autodeterminació de Catalunya. Torra va indicar que un dels “grans fracassos” de la UE és no donar resposta a les “vulneracions” de drets i dels principis democràtics per part de l’Estat.

A més de comminar els empresaris a implicar-se per fer de Catalunya “un país millor”, amb més oportunitats per a tothom i perquè “ningú no es quedi enrere”, el president va insistir en la necessitat d’exigir la “pulcritud” i la “qualitat democràtica” de les institucions de l’Estat que pertoquen en l’Europa del segle XXI.

En aquesta línia, el cap del govern va demanar a l’empresariat que defensi “el que vol un 80% de la ciutadania”, en referència al referèndum d’autodeterminació: “Parlin alt i clar, aquí i a Madrid, per fer saber que són al costat de la radicalitat democràtica, al costat d’allò que la ciutadania lliurament decideixi a les urnes.”

Poc abans, el president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera, durant el seu discurs, havia alertat Torra que “mentre es fan passos per buscar una sortida consensuada al conflicte polític” és “fonamental prioritzar el govern de les coses”. Per Brugera, “l’orientació única al conflicte polític debilita el govern en qüestions que afecten la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.