La Vallalta fa bandera de la maduixa com a atractiu gastronòmic
Els municipis de Sant Pol, Sant Cebrià, Sant Iscle, Canet i Arenys de Munt van tornar ahir a defensar les excel·lències d'un producte autòcton que els uneix: la maduixa. Sota el paraigües d'unes jornades gastronòmiques que ja arriben a la setena edició, aquestes poblacions busquen alhora la defensa d'un estil de vida, l'agrícola, que no passa pels seus millors moments. Durant els parlaments, amb la presència de tots els alcaldes, excepte el de Canet, es va destacar la tasca poc reconeguda dels productors que mantenen la qualitat de les maduixes com el seu principal atractiu davant altres productes similars que arriben als mercats de llocs tan llunyans com el Marroc. En aquest aparador els cinc pobles oferiran durant el que queda d'abril i les primeres setmanes de maig un seguit d'activitats on aquesta fruita dolça i vermella en serà la protagonista. Malgrat la crisi, que també ha obligat a retallar part del programa, els municipis aposten per treure les fires al carrer, fer tastets i activitats adreçades als infants i buscar la complicitat de restauradors i establiments comercials perquè donin valor « a tot allò que és de casa».