Més indústria per un futur millor a l'Ebre

Poc més de dues-centes persones van participar en la manifestació del Dia Internacional del Treballador organitzada conjuntament pels sindicats UGT i CCOO a Tortosa, on es va fer per segon any consecutiu després d'un parèntesi de 20 anys. La protesta, que va començar a la plaça del Carrilet i es va acabar a davant del mercat, va ser una marxa pacífica i força silenciosa. El lema «Per l'ocupació de qualitat i la protecció social» encapçalava la manifestació ebrenca, i també hi havia una altra pancarta que rebutjava el tancament de la multinacional Indo.

Un cop arribada la marxa de la manifestació a la plaça de Barcelona, es va llegir el manifest conjunt de CCOO i UGT, en què es refusaven mesures com l'allargament de l'edat de jubilació i també es reivindicava un altre model econòmic mundial. Posteriorment, Josep Casadó, secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, va destacar que cada dia hi ha petites empreses en què es destrueixen lloc de treball: «Hi ha tancaments que són més mediàtics que d'altres, però hem de lluitar per tots els llocs de treball», va reclamar Casadó.

Per la seua banda, el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, va fer memòria i va recordar que en la manifestació de fa un any es parlava de l'empresa Cristales Guardiola. «Avui, és Indo qui amenaça de tancament, i entre una i l'altra, ha desaparegut l'empresa més emblemàtica, Lear», va repassar Miró. El secretari general va aprofitar l'ocasió per reclamar més indústria per a les comarques de l'Ebre ja que, segons Miró, «el territori ha d'apostar per sectors com el turisme rural o l'agricultura, però si no som capaços de generar llocs de treball en la indústria, el futur serà complicat». Miró també va assegurar que gràcies a les manifestacions dels treballadors «s'ha invertit en els equipaments dels polígons industrials del territori». Acabat l'acte, alguns manifestants es van adonar de la poca afluència d'assistents i van reflexionar sobre la situació. «Estava molt apagat, no hi havia ni megafonia», comentava una participant. Potser, però, el motiu que justificava la falta d'assistència en massa a la manifestació era el que va insinuar una veïna de Tortosa: «La gent està desmoralitzada».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.