La Cambra de Tarragona es desmarca del seu Consell General i qüestiona el suport de Reus a Ascó
Conclou que la posició empresarial envers la candidatura nuclear no és «homogènia»
La Cambra de Tarragona no ha desaprofitat l'enfrontament entre la de Reus i la de Tortosa pel polèmic magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, i li ha faltat temps per alinear-se amb el president de l'ens cameral del Baix Ebre i el Montsià. Ahir, Tarragona va emetre un comunicat en què subratllava la seva absència de l'acte procementiri organitzat a la Llotja de Mar de Barcelona pel Consell de Cambres de Catalunya, i recordava que les cambres de Tortosa i Valls tampoc no havien pres part en «una jornada que pretenia donar una imatge que, territorialment, no és pas homogènia pel que fa a la idoneïtat d'aquesta inversió». «S'entén que la presència de la Cambra de Tarragona en aquest acte no hauria estat oportuna atès que el Parlament de Catalunya ja s'ha pronunciat [en contra] pel que fa a aquest projecte», afegia l'ens tarragoní, que qualifica de «protagonisme innecessari» el paper de la Cambra de Reus, sense citar-la.
Per la seua banda, el president de la Cambra de Tortosa va insistir en resposta a l'alcalde de Riba-roja que el cementiri nuclear no encaixa amb el model de creixement econòmic de l'Ebre.
«L'alcalde d'Ascó no està sol»
ACNEl món econòmic i empresarial català va escenificar ahir el suport a la candidatura d'Ascó per acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears amb un acte organitzat pel Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i Foment del Treball Nacional. «Volem dir a l'alcalde i a l'Ajuntament d'Ascó que no està sol en la seva candidatura», va declarar el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls. L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, va respondre dient que agraeix aquest suport a una iniciativa que, a parer seu, és «políticament incorrecta». Amb tot, les cambres de Tarragona, Valls i Tortosa no van assistir a l'acte de Barcelona.
Valls va parlar de la vessant econòmica del projecte, que està pendent de la resolució del concurs públic presentat pel Ministeri d'Indústria, i va afirmat que la instal·lació de l'MTC a Ascó suposarà uns 700 milions d'euros d'inversió a la zona, l'atracció de talent a la indústria nuclear i la creació de centenars de llocs de treball directes i induïts. Per la seva banda, l'alcalde d'Ascó va assegurar que aviat es publicarà un estudi epidemiològic que «posarà les coses al seu lloc». Vidal també va celebrar que el sindicat UGT s'hagi afegit a una iniciativa que «generarà llocs de treball».