Girona Bons Fogons du a terme les catorzenes Jornades de la Tòfona
El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons du a terme del 17 de gener al 8 de març les catorzenes Jornades de la Tòfona en deu restaurants. Per tal de donar-les a conèixer, els seus membres van realitzar ahir un acte de presentació que va consistir en el tast de tota una sèrie d’elaboracions que es van preparar amb aquest bolet tan ben apreciat, la tòfona. Alguns dels plats que es poden degustar durant aquestes jornades gastronòmiques són els rostits, el carpaccio amb oli d’oliva, el rap a la planxa, ous ferrats i maduixa verda. Totes aquestes elaboracions tenen un element en comú: sempre estan acompanyades de l’ingredient estel·lar de les jornades, la tòfona.
S’ha de tenir en compte que, a causa del clima sec d’aquest any, no s’ha pogut disposar del producte local, sinó que la major part prové de les comarques de Lleida. El preu d’aquest bolet oscil·la entre 800 i 1.000 euros el quilo.
Els restaurants que estan adherits al col·lectiu són: Duc de l’Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai, Divinum i Pere Malagelada.