Forta davallada dels productes del sector làctic
Els petits productors gironins aposten per la venda directa
Els petits productors de làctics de les comarques de Girona han hagut d’apostar per la venda directa al consumidor per afrontar la “forta davallada” que han tingut en ingressos provinents dels restaurants. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, des que van tancar els establiments d’hostaleria, els productors han vist com les previsions que havien fet per a Setmana Santa se n’han anat en orris i els ha quedat una gran quantitat de formatges, recuits o iogurts en estoc, que, a més, tenen una caducitat curta. Oriol Rizo, formatger de la Vall d’en Bas i propietari de La Xisquella, explica que la solució per sortir del pas ha estat oferir el seu producte a través de les xarxes socials. La crisi del coronavirus ha provocat excedents de llet fresca que aquestes petites empreses no poden aprofitar ni a cost zero, perquè els obradors són plens. De retruc, també ha afectat els productors de llet que serveixen a aquests formatgers. Manel Marcè, pastor formatger i gerent de Mas Marcè Làctics Peralada, explica que s’ha generat un excedent que no s’ha pogut aprofitar i fins i tot quan s’oferia gratuïtament aquesta llet, molta als formatgers, han hagut de dir que no.