Economia

L’11% de les empreses familiars preveu tancar

El 89% admet que caurà la facturació, segons una enquesta al sector

El 89% de les empreses familiars preveu un descens de la facturació el 2020, la meitat estima problemes de liquiditat o insolvències i l’11% pensa a tancar o vendre la companyia per la crisi del coronavirus. Aquestes són les conclusions de l’enquesta de The Family Advisory Board (TFAB), realitzada a cent empreses familiars. “És alarmant que hi hagi companyies grans o mitjanes que preveuen que la crisi els pugui passar per sobre”, va assegurar ahir el president de TFAB, Manuel Bermejo, en declaracions a l’ACN. En el cas de les pimes i els autònoms, la destrucció del teixit productiu podria arribar al 40%. L’empresa familiar representa el 88,3% del teixit empresarial català, segons l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF). A més, contribueixen en el 69% al valor afegit brut (VAB) i generen el 76% dels llocs de feina privats. A conseqüència de la crisi, dos de cada tres empreses familiars pensa a aplicar mesures de regulació d’ocupació.

Davant aquestes dades, el també professor de l’IE Business School va reclamar al govern espanyol mesures per augmentar la liquiditat de les empreses i reduir-ne els costos fixos. A més, va destacar la necessitat d’implantar mesures sectorials “clares”, com els bons de vacances proposats a Itàlia. L’Ascef s’ha pronunciat en el mateix sentit i ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez aplicar mesures econòmiques que contribueixin a “millorar la liquiditat” de les companyies, com també ampliar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) flexibles. En aquest sentit, l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) ha reclamat l’abonament “immediat” de les factures pendents de les administracions, de més de 68.000 milions d’euros a l’Estat.

“Hem trobat a faltar mesures relacionades amb la reactivació de finançament, que s’ha esgotat molt ràpidament, i ajuts directes a les empreses i als proveïdors”, ha assegurat Pere Ferrer, el conseller delegat de Freixenet. El març del 2018, l’empresa alemanya Henkell va comprar el 50,7% de Freixenet, amb més de 150 anys d’història. A conseqüència de la caiguda de l’activitat comercial, l’empresa ha aplicat un ERTO per força major per a 123 treballadors del departament de vendes i enoturisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona