Un formatge per evitar llençar més llet de cabra
L’associació Llet de Cabres Catalanes ha desenvolupat un nou formatge de cabra tendre que ha començat a comercialitzar el Grup Bon Preu i que té com a objectiu donar suport a la ramaderia de cabrum catalana que ha vist com no pot comercialitzar gran part de la llet de cabra a causa de la Covid-19. Els productors calculen que s’han de llençar uns mil litres diaris. Aquesta iniciativa se suma a la dels productors que estan venent per internet o als que han decidit produir formatges de més llarga maduració.
El consum alimentari s’estabilitza
J.RLa compra d’aliments es va estabilitzar la setmana del 27 d’abril al 3 de maig, l’última de la qual hi ha dades oficials, per primer cop des de l’inici de les mesures de confinament, a mitjan març . Concretament, les vendes van caure un 1,4% respecte de la setmana anterior, tot i que continuen sent molt superiors, en aquest cas, un 27%, a les de la mateixa setmana del 2019. Tot i aquest fre, el consum de carn, que ja es va disparar tot el mes de març, va tornar a pujar, un 29,3% respecte de la setmana anterior. El consum de farina continua disparat, un 168,4% més elevat que fa un any.