Economia

economia

endeutament

Catalunya és la segona comunitat més endeutada

Amb un 35,9% del PIB, supera per una dècima Castella-la Manxa

El deute públic espanyol creix i és ja del 100,5%

Catalunya va escalar durant el segon trimestre de l'any fins a la segona posició en el rànquing de comunitats autònomes més endeutades en relació amb la riquesa que generen, i va superar en una dècima el deute de Castella-la Manxa, que, juntament amb el País Valencià, ha liderat la classificació en els últims anys, segons les dades publicades ahir pel Banc d'Espanya. Amb tot, el que continua imparable batent rècords és l'Estat espanyol, amb un deute públic del 100,5%, d'1,106 bilions d'euros, 10.543 milions més que en el trimestre anterior.

Catalunya és la primera de les comunitats autònomes en xifres absolutes, amb un deute públic de 74.757 milions d'euros; en canvi, el País Valencià encapçala la llista en termes relatius, quan es compara la relació entre el deute i la riquesa generada, en aquest cas del 41,7% (43.164 milions d'euros). En el cas de Castella-la Manxa, el nivell d'endeutament és d'un 35,8% del PIB (13.755 milions). L'endeutament d'Andalusia, la tercera comunitat pel que fa a termes absoluts, va ser de 32.551 milions d'euros.

L'endeutament del conjunt de les autonomies de l'Estat va ser de 273.199 milions d'euros en el segon trimestre de l'any, una mica menys de la quarta part del total del deute espanyol (24,6%), tot i que la xifra ha crescut en un trimestre en 9.025 milions.

Del total de deute en mans de les administracions públiques, un 87,1% (964.732 milions) correspon a l'endeutament de l'administració estatal, respecte del 24,6% de les comunitats autònomes i el 3,1% de les corporacions locals (35.107 milions). Pel que fa a l'endeutament català, acumula, des del desembre del 2012, quinze trimestres consecutius de creixements constants en termes absoluts.

LA XIFRA

74.757
milions d'euros
de deute públic acumula Catalunya entre els mesos d'abril i juny, un 35,9% del seu PIB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia