Montblanc renuncia al Centre d'Acollida Turística per la crisi
El projecte ve del 2006, però retallar despesa és ara prioritari per al govern, i també per a l'oposició. Per això, no es preveu que en el ple extraordinari d'aquest divendres els grups a l'oposició posin pals a les rodes a la proposta de l'equip de govern -Agrupament Catalanista de Montblanc (ERC) i Gent del Poble.
El regidor d'Hisenda reitera que tot es deu a la disminució d'ingressos corrents, sobre les previsions que s'havien fet en venda de patrimoni dels diferents plans parcials i dels ingressos provinents de l'impost de construccions, que enguany s'han reduït en 900.000 euros, en comparació a l'any 2007.
L'Ajuntament de Montblanc ja havia aportat 40.000 euros per a la redacció del projecte, que s'havia de construir a una de les rotondes d'accés a la vila, on es troba la fàbrica de galetes RifaclI. Mogas ha explicat que aquests diners «no es perden», perquè se'ls retornarà el projecte per si en un futur es pot executar.
Amb tot, l'equip de govern seria més partidari d'aprofitar edificis ja existents, com ara l'antiga església de Sant Francesc, on actualment s'hi troba l'oficina municipal de turisme. De fet, Mogas ha remarcat que aquesta oficina funciona molt bé i que, tot i que es descarti el CAT, «tampoc quedem a zero».
A més, la Generalitat deixa a mans dels ajuntaments la decisió de negar-se a tirar endavant un CAT. En total, se n'havien projectat 10 a tot Catalunya, inclòs el de Montblanc, la temàtica del qual havia de girar entorn la corona d'Aragó. En canvi, ja està en obres el de Tortosa -sobre la cultura islàmica, jueva i cristiana.
La previsió és que el CAT de Tortosa, que es construeix a un dels accessos a la població, a l'autovia entre Tortosa i l'Aldea, obri portes a principis de l'any vinent. L'únic que ja és operatiu és el de Teià -sobre la romanització de Catalunya-, inaugurat el 20 de juny passat. La resta de CAT també van tirant endavant. Són els de Sallent (Bages) -la industrialització i l'obrerisme-; Ripoll -el Comte Guifré el Pelós-; Vilajuïga (Alt Empordà) -els camins sagrats-; Berga -la Patum i les festes populars catalanes-; Cervera -la Generalitat de Catalunya-; Les (Vall d'Aran) -Occitània i la llengua d'Oc-; i Puigcerdà -el Tractat dels Pirineus.