Economia

L'OCDE rebaixa les previsions de creixement

L'OCDE va anunciar ahir una revisió a la baixa de les expectatives per a les economies dels seus principals membres aquest any i el que ve, pel mal comportament de la inversió i del comerç mundial, a més d'alertar sobre els riscos dels excepcionalment baixos tipus d'interès, que per si sols no poden corregir la situació. En el seu informe, l'entitat manifesta la seva inquietud perquè l'economia global presenta signes preocupants d'afebliment i està lluny de recuperar el ritme de creuer que tenia abans de la crisi financera.

El creixement mundial es limitarà al 2,9% aquest any i al 3,2% el que ve, una dècima menys en cada cas de les estimacions del juny passat, unes xifres que en tot cas se situen molt lluny del creixement del voltant del 4% que es donaven abans de la crisi financera, segons va explicar Catherine Mann, economista en cap de la institució.

A la zona euro, les conseqüències del Brexit, però també la fragilitat del sistema bancari en alguns països o la falta de confiança, deixarà l'avenç del PIB en l'1,5% aquest any i en l'1,4% el que ve. Com era previsible, a qui més afectarà el Brexit serà el Regne Unit. L'OCDE va puntualitzar ahir, no obstant, que l'acció del Banc d'Anglaterra ha aconseguit minimitzar les conseqüències a curt termini, de manera que el PIB augmentarà un 1% aquest exercici i l'any que ve es quedarà en l'1%, un punt menys que el que s'estimava al juny.

En relació amb l'economia espanyola –de la qual no hi ha dades en aquest estudi–, Mann va admetre que la falta de govern i de perspectives que es
pugui formar representa tot un “desafiament”, a més de subratllar la gran dependència que té l'Estat de la resta de països
de l'eurozona, als quals van el gruix de les exportacions.

Finalment, per als Estats Units, l'OCDE ha retallat les previsions fins a l'1,4% aquest any i el 2,1% el que ve, per la caiguda de les inversions, sobretot en el sector energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia