Carlania Celler, primera empresa en independitzar-se
Jordi Miró i Sònia Gomà-Camps són els propietaris de Carlania Celler, una explotació familiar que fins fa poc temps ha format part del celler de viveristes de Barberà de la Conca. L'experiència ha estat molt positiva per a Miró, viticultor, i un gran defensor de la tradició agrícola que abandera el seu poble. Com la resta d'emprenedors del viver, ha contribuït al fet que aquest arrelament no es perdi i és en aquest sentit que Miró fa una crida perquè s'intenti donar preferència d'accés al viver a la gent que, com ell, es dediquen al camp. A l'hora d'independitzar-se, la seva condició de pagès, a la vegada que li pot haver facilitat les coses, també ha fet que hagués de moure fils de manera més precipitada, per aprofitar tots els recursos possibles, fins i tot un que se li escapava per l'edat. Viure del camp i subsistir és complicat. «Has de valdre't com pots per tirar endavant», assegura. Abans de formar part del viver de celleristes, Miró ja s'havia plantejat muntar el seu propi celler a l'antiga pallissa del seu besavi, situada a poca distància, al terme de Barberà. La família tenia per costum elaborar vi de manera artesanal per a consum particular. La coberta també havia servit, en ocasions, per celebrar-hi calçotades.
Miró ha pogut fer realitat el seu somni i aprofitar les noves instal·lacions i equipaments del viver a l'antic celler de Barberà. El considera un projecte que «ajuda a salvar el sector i contribueix al fet que productors de la comarca treguin la seva línia de vins de qualitat». De bon principi, Carlania Celler va apostar per l'elaboració de vins amb varietats autòctones, sobretot el trepat. El raïm prové únicament de vinyes pròpies i de cultiu ecològic.